PEC Zwolle wil toetreden in voetbalpiramde en naar KKD

30 januari 2019, 10:58   Bijgewerkt: 30 januari 2019, 11:11

PEC Zwolle wil van af volgend seizoen toetreden tot de voetbalpiramde. De club denkt dat het zeker interessant kan zijn om ook een beloftenteam uiteindelijk in de Eerste Divisie te krijgen en maakt zodoende een kwaliteitsslag in de jeugd. Vorige week moesten er om die reden negen talenten vertrekken en nu blijkt dus waarom.

De Overijsselse club wil weg uit de beloftencompetitie, schrijft De Stentor. "We willen graag de piramide in en nu dient de mogelijkheid zich aan. Onze beloften hebben jarenlang veredelde oefenwedstrijden gespeeld. Nu valt er voor het eerst écht wat te winnen", denkt technisch directeur Gerard Nijkamp, die wordt gesteund door tainer Jaap Stam en Mark Looms (trainer van Jong PEC Zwolle). "Maar ik neem het besluit."

Jorick Maats, Kevin Reimink, Joran Swart, Pascal Mulder, Levi van der Spek, Fabian Beukhof, Maxim van der Meer, Rutger Koopman en Shaquile Woudstra zijn de spelers die moeten vertrekken. Voor hen was met name de timing vervelend, omdat ze weinig tijd hebben om een nieuwe club te vinden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen