Guardiola blijft hoopvol voor titel: "Het is nog niet april of mei"

30 januari 2019, 10:53

Pep Guardiola blijft geloven in titelprolongatie van Manchester City, ondanks de verrassende nederlaag van dinsdag tegen Newcastle United (2-1). Koploper Liverpool kan woensdagavond het gat vergroten tot zeven punten, als het wint van Leicester City. "Een groot verschil, maar we zitten nog in januari. Het is nog niet april of mei", blijft Guardiola hoopvol.

"Er staan nog veel wedstrijden op het programma, er kan nog van alles gebeuren", zegt Guardiola tegen Sky Sports. "Veel ploegen hebben hun eigen belangen, zoals handhaven in de Premier League, plaatsing voor de Europa League of Champions League. In onze situatie moeten we niet opgeven en proberen dichterbij te komen."

De nederlaag van City tegen Newcastle, de nummer veertien van de Premier League, kwam als een verrassing. Volgens Guardiola was er geen sprake van onderschatting. "Nooit. Als je in vier competities actief bent, betekent dat je een tegenstander niet onderschat. Soms spelen we niet op het niveau dat we nastreven. Dat gebeurt niet bij één iemand, maar bij iedereen. We wonnen niet, omdat we niet op ons best waren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen