Fiorentina blaast AS Roma omver in bekertoernooi

30 januari 2019, 20:16   Bijgewerkt: 30 januari 2019, 23:06

Fiorentina heeft woensdagavond geen spaan heel gelaten van AS Roma. Mede door drie doelpunten van Federico Chiesa won de club uit Florence op eigen terrein met liefst 7-1 en plaatste zich zodoende voor de halve finale van de Coppa Italia. De Nederlanders in Romeinse dienst, Rick Karsdorp en Justin Kluivert, behoorden wel tot de wedstrijdselectie maar kwamen niet van de bank af.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat het een vervelende avond zou worden voor Roma. Chiesa opende na zeven minuten de score en maakte tien minuten later zijn tweede van de avond. Via Aleksandar Kolarov deden de Romeinen niet veel later wat terug, maar Luis Muriel zorgde ervoor dat Fiorentina met een comfortabele 3-1 voorsprong de kleedkamers opzicht.

Na rust ging het helemaal mis voor Roma, dat Edin Dzeko en Luca Pellegrini tussen de helften door binnen de lijnen had gebracht. Eerst besliste Marco Benassi de wedstrijd door het vierde doelpunt van Fiorentina te maken, vervolgens kreeg Dzeko twintig minuten voor tijd een directe rode kaart. Met een man meer prikte Fiorentina er in het slot van de wedstrijd nog eens drie bij. Chiesa maakte zijn derde van de avond en Giovanni Simeone sloeg twee keer toe.

Eerder plaatste AC Milan zich ten koste van Napoli voor de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi. Later op de woensdagavond nemen Atalanta Bergamo en Juventus het tegen elkaar op. Donderdag staat de kwartfinale tussen Internazionale en Lazio Roma op het programma.