Grygera: "Rollen waren omgedraaid"

17 juni 2006, 21:09

Bij Zdenek Grygera is er geen twijfel over mogelijk: het duel tussen Tsjechië en Ghana werd zaterdag in Keulen eigenlijk al na 66 seconden beslist. Na het vroege doelpunt van uitblinker Asamoah Gyan speelde zijn land een verloren wedstrijd, zegt Grygera tegen FCUpdate.nl.

"Hmmm", reageert Grygera op de vraag of Ghana nu zo geweldig was of dat Tsjechië simpelweg een slechte dag had. Het juiste antwoord ligt volgens de Ajacied ergens in het midden. "Ghana was goed, maar het verschil was dat we na twee minuten al achter stonden. Het is heel moeilijk voetballen als je al zo snel op achterstand staat", concludeert de rechtsback van de Tsjechen.

"Tegen de Verenigde Staten was de situatie precies andersom", herinnert Grygera zich nog. "Toen maakten wij al binnen vijf minuten een doelpunt, nu maakte Ghana een vroege treffer. Daarna was de wedstrijd in principe voor Ghana."

Door de nederlaag moet Tsjechië nu winnen van Italië, weet de verdediger. "We zullen inderdaad drie punten moeten pakken. Dat zal zeer moeilijk worden, maar we gaan er alles aan doen om alsnog de volgende ronde te bereiken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen