Messi looft optreden Cillessen: "Gestopte penalty was beslissend"

31 januari 2019, 08:43

Jasper Cillessen krijgt alle lof na zijn optreden in het gewonnen bekerduel van FC Barcelona met Sevilla (6-1). De keeper voorkwam de gelijkmaker met een wereldredding en stopte even later een strafschop van Ever Banega. Volgens Lionel Messi en Jordi Alba beslissende ingrepen.

In de return van de kwartfinale moest Barça een 2-0 nederlaag wegpoetsen. Uiteindelijk lukte dat royaal, maar hoe anders was dat geweest met een gelijkmaker van Sevilla. "Het ging niet makkelijk, want Sevilla had de mogelijkheden. De gestopte penalty door Cillessen was beslissend", zegt Messi tegen Mundo Deportivo. "Anders stonden we voor een moeilijke opgave." Jordi Alba vult Messi aan. "Cillessen zorgde met de gestopte penalty voor het kantelpunt. Hij is erg belangrijk voor ons, hij is geliefd in de kleedkamer. Ik hoop dat hij blijft, want hij is een geweldige keeper."

Valverde

Doorgaans keept Cillessen alleen de bekerduels, het treffen met Sevilla betrof zijn zevende optreden voor Barça in het huidige seizoen. "We hebben twee geweldige keepers", doelt trainer Ernesto Valverde ook op Marc-André ter Stegen. "Jasper is iemand van wereldklassse. We mogen ons gelukkig prijzen met hem. Veel van ons succes hebben we de afgelopen tijd te danken aan onze keepers."

Smetje op Cillessens optreden was zijn fout bij de 4-1 van Sevilla. Hij leverde de bal in bij Quincy Promes, wat resulteerde in een doelpunt van Guillherme Lopes. In de slotfase stelde Barça de halve finale alsnog veilig via Luis Suarez en Lionel Messi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen