Superboer Thomassen voor een half jaar naar Australië

31 januari 2019, 08:44   Bijgewerkt: 31 januari 2019, 12:44

De Graafschap laat Jordy Thomassen voor de rest van dit seizoen vertrekken naar Adelaide United. De aanvaller die in de eerste seizoenshelft veelal invaller was bij De Superboeren, is door de komst van Charlison Benschop overbodig geworden en mocht zodoende (tijdelijk) vertrekken. Hij gaat dus naar de nummer vijf van Australië.

"Ik ben blij dat ik de rest van dit seizoen in de A-League mag spelen", reageert Thomassen op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Het team staat op een goede positie en ik kijk uit naar de wedstrijden. Wat ik heb gezien is het voetbal hier van hoog niveau. Voor mij is dit een mooie kans: ik ben volledig fit en klaar om alles te geven."

Hoewel Thomassen ook opties in Europa had, kiest hij bewust voor Australië. "Nadat ik met de club en trainer Marco Kurz had gesproken, wilde ik deel uitmaken van dit team", aldus de aanvaller. Ook technisch directeur Aurelio Vidmar (voormalig Feyenoorder) is blij met de komst van de spits. "Hij is met zijn 1.89 meter een bedreiging door de lucht, maar kan ook in balbezit goed uit de voeten."

Thomassen speelde in het verleden voor FC Den Bosch, RKC Waalwjik en Helmond Sport. Vanuit Helmond maakte hij afgelopen zomer de overstap naar Doetinchem, maar vooralsnog zonder groot succes. Hij is zeker niet de eerste Nederlander bij Adelaide: zo wordt voormalig spits Sergio van Dijk gezien als een legende van de club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen