NAC vindt in ervaren Dervite versterking voor defensie

31 januari 2019, 14:53   Bijgewerkt: 31 januari 2019, 15:47

Op de valreep heeft NAC Breda de gewenste defensieve versterking gevonden. De Bredanaars huren Dorian Dervite (30) van Charleroi. De Fransman sluit zaterdag na de competitiewedstrijd van vrijdag tegen De Graafschap aan bij de selectie van Mitchell van der Gaag.

Dervite's zaakwaarnemer had afgelopen zomer al contact met NAC, maar bleef een overstap destijds uit. "Ik ben een centrale verdediger. Ik heb vooral in de Engelse Championship (tweede niveau, red.) gespeeld in mijn carrière, dus ik houd van de fysieke duels", licht Dervite toe op het clubkanaal van de Parel van het Zuiden. "Ik ben een goede kopper en kan ook opbouwen, dus hopelijk pas ik goed in het team. Ik hoorde dat de supporters in Breda geweldig zijn, dat het stadion nagenoeg elke wedstrijd helemaal is uitverkocht. Daar kijk ik heel erg naar uit. Ik kan niet wachten om op het veld te staan."

De NAC-aanwinst komt oorspronkelijk uit de opleiding van Lille. Tottenham Hotspur pikte hem daar als achttienjarige jongen weg. Hij speelde ook één duel voor Spurs, maar daarna gooide een knieblessure roet in het eten. Dervite kwam onder meer ook uit voor Southend United, Villarreal B, Charlton Athletic en Bolton Wanderers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen