NEC snakt mét nieuwelingen naar eerste winst sinds november

31 januari 2019 – Voor NEC-trainer Jack de Gier valt er de laatste tijd weinig te genieten op het veld, maar buiten de lijnen vindt hij wel dat er goede zaken zijn gedaan op de transfermarkt. De Nijmegenaren, die momenteel een dramatische vijftiende plaats staan, nemen het vrijdag op tegen Jong FC Utrecht. Dat doen ze met een nieuweling op doel, terwijl ook huurling Jordy Bruijn beschikbaar is.

NEC snakt mét nieuwelingen naar eerste winst sinds november

De Gier won met zijn ploeg voor het laatst in november, maar ondanks de malaise blijft hij hoopvol op een goede reeks en een betere tweede seizoenshelft. "Het is een wedstrijd waar wij het vertrouwen moeten hervinden. De afgelopen weken hebben we daar al een begin mee gemaakt, maar morgen in onze eigen Goffert moeten we dat aan onze supporters laten zien", klinkt het hoopvol op de website van de club.

Dat wil De Gier doen met Willem II-huurling Mattijs Branderhorst en Jordy Bruin. De laatstgenoemde werd op Deadine Day op huurbasis overgenomen van SC Heerenveen en als het aan de trainer ligt, gaat hij beiden zoveel mogelijk gebruiken. "Mattijs zal morgen onder de lat staan, inderdaad. Met Jordy moeten we dat nog even bekijken aangezien dit zijn eerste training was. Beide spelers zijn in ieder geval wedstrijdfit."

Omdat ook AZ-spits Ferdy Druijf tijdelijk naar De Goffert is gekomen, is de selectie van NEC versterkt. De trainer is tevreden. ''Ik wilde er graag een doelman en middenvelder bij en dat is gelukt. Nu wachten we nog even af of er nog mutaties komen.''

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd