Addo: "Ghana had ook met 5-0 kunnen winnen"

18 juni 2006, 07:50

Ghana heeft haar visitekaartje afgegeven. Door middel van een 2-0 overwinning op Tsjechië heeft het land zich nadrukkelijk gemeld in de strijd om een plaats in de tweede ronde. De manier waarop de Afrikanen dat deden, was ronduit indrukwekkend. Ghana legde bij vlagen geweldig voetbal op de mat, weet ook PSV'er Eric Addo. "We hebben precies op het goede moment laten zien wat we kunnen", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

In het eerste groepsduel tegen Italië liet Ghana bij vlagen al zien waartoe het in staat was, maar tegen Tsjechië stond er geen maat op de ontketende Afrikanen. Na een vroege openingstreffer speelde de ploeg het alom bewierookte Tsjechië in de tweede helft volledig van de mat. Dat het slechts 2-0 werd, was slechts een magere weerspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Het goede spel van Ghana kwam voor Addo niet als een verrassing. "We zijn de laatste maanden al goed bezig. Op de trainingen laten we vaak al heel goed voetbal zien, we wisten dus wel waartoe we in staat waren. Tegen Italië begonnen we de wedstrijd ook al goed, maar ik ben heel blij dat we nu iedereen hebben laten zien wat we kunnen. Deze overwinning kwam precies op het juiste moment."

Om de tweede ronde te bereiken, moet Ghana nu afrekenen met de Verenigde Staten. Het feit dat zijn ploeg dan geen beroep kan doen op de geschorsten Asamoah Gyan en Sulley Muntari, is volgens Addo geen probleem. "Dat maakt niet uit, we hebben genoeg spelers om het op te vangen. We hebben, ook op de bank, genoeg kwaliteit. Ik zat zelf bijvoorbeeld ook op de bank dit keer, haha."

"Natuurlijk is het jammer dat Gyan en Muntari niet mee kunnen spelen, maar de invallers zijn geen verzwakking. Hoe ver Ghana dit WK nog kan komen? Heel ver, dat is zeker. Zeker als we op deze manier blijven voetballen. Maargoed, eerst maar eens van de Verenigde Staten winnen. Daarna komt het wel goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen