Sunderland haalt EK-held Grigg tóch voor liefst 3,5 jaar binnen

1 februari 2019 – Het duurde even, maar Sunderland heeft vrijdagochtend dan toch melding kunnen maken van de komst van Will Grigg. Beide partijen zaten lang in spanning: is de transfer van de spits van Wigan Athletic naar The Black Cats wel of niet op tijd afgerond? De aanvaller werd felbegeerd door de nummer vijf van de League One en de club deed op Deadline Day meerdere pogingen om de spits binnen te halen, uiteindelijk met succes. De vraag was alleen of alle papieren op tijd in orde waren en de FA de transfer goedkeurt.

Sunderland haalt EK-held Grigg tóch voor liefst 3,5 jaar binnen

Dat blijkt het dus het geval, want na groen licht van de FA heeft Sunderland de nieuwe spits officieel aangekondigd. Grigg had bij de nummer twintig uit het Championship geen vaste plek, waardoor Sunderland hem wilde terughalen naar de competitie waar hij al zo succesvol was. Grigg maakte al bijna honderd doelpunten op het derde niveau in Engeland, voor FC Walsall, MK Dons en dus Wigan.

Sunderland heeft veel vertrouwen in de man die bij het EK 2016 door vrijwel iedereen werd toegezongen: hij tekent een contract voor liefst 3,5 jaar (!) bij de ploeg van Robbin Ruiter. Jimmy Dunne, Grant Leadbitter, Lewis Morgan en Kazaiah zijn de andere winteraanwinsten die de ploeg aan promotie moet helpen. De combinatie Sunderland en Grigg lijkt op voorhand uitstekend, aangezien de club over - net als Noord-Ierland - zeer fanatieke fanschare beschikt. Zelfs na twee degradaties op rij zitten er wekelijks nog ruim vijftigduizend mensen.

Eredivisie

gerelateerd