De Boer over terugval Ajax: "Moeten terug naar de basis"

1 februari 2019, 12:34

Frank de Boer denkt dat Ajax terug moet naar de basis in de Eredivisie. Na het gelijkspel tegen sc Heerenveen en de afstraffing tegen Feyenoord moet er komend weekend gewonnen worden van VVV-Venlo om een echte crisis te voorkomen. "Als je niet de dingen doet die je daarvoor deed, dan ben je kwetsbaar. En dan is elke club kwetsbaar, niet alleen Ajax", vertelt de coach. "In dat op zicht moeten ze terug naar de basis: waarom zijn we zo succesvol geweest het eerste half jaar?

Dat vertelt De Boer tegenover de NOS. "Het begon al tegen Heerenveen (4-4). De restverdediging was er niet. Dan kan elk team gevaarlijk worden tegen Ajax", zag de huidige trainer van Atlanta United. "Als ze dit tegen Real Madrid doen, krijgen ze er daar ook zes om de oren."

Volgens De Boer kan het te maken hebben met de vele dingen die speelden in de winterstop in Amsterdam. "Eerst die reis, naar Orlando, wat toch niet helemaal ideaal is", begint hij zijn opsomming. "Dan de transferperikelen met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, want dat gaat toch in de hoofden spelen." En dus zijn er volgens De Boer meerdere redenen voor de (tijdelijk) terugval, waar ze snel uit moeten komen, anders kan Ajax zomaar weer naast de prijzen grijpen. "Doen ze dat niet, dan is zelfs Ajax kwetsbaar in de competitie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen