Qatar maakt sensatie compleet: WK-organisator wint Azië Cup

1 februari 2019, 17:01   Bijgewerkt: 1 februari 2019, 17:08

Het sprookje van Qatar op de Azië Cup is compleet: de aanstaande WK-organisator legde vrijdagmiddag beslag op de historische eindzege. Qatar klopte in de finale favoriet Japan (1-3), waar FC Groningen-smaakmaker Ritsu Doan de hele wedstrijd meespeelde, en laat zo een geweldige indruk achter in aanloop naar het wereldkampioenschap in 2022.

Qatar schreef al historie door de finale van het Aziatische kampioenschap te bereiken. In de negen keer dat de stuntploeg eerder meedeed, kwam het nooit verder dan de kwartfinale. Vaker nog (zeven keer) was de groepsfase het eindstation van Qatar. Op weg naar de finale kreeg het geen doelpunt tegen en ontdeed het zich van Libanon (2-0), Noord-Korea (6-0), Saoedi-Arabië (2-0), Irak (1-0), Zuid-Korea (1-0) en de Verenigde Arabische Emiraten (4-0).

Japan was dus gewaarschuwd, maar kon Qatar ook niet stoppen. Al na twaalf minuten opende Almoez Ali de score met een wereldgoal. Met een omhaal verschalkte hij Shuichi Gonda. Juist Ali stond centraal in het afgewezen protest van de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens het gastland zou Ali niet mogen spelen, omdat hij is geboren in Soedan en niet aan de eisen voldoet om uit te komen voor Qatar.

De 0-1 van Qatar:

Ook de 0-2 maakte Qatar op fraaie wijze. Abdulaziz Hatem krulde de bal in de verre hoek en bracht zijn land in een zetel. Net zoals in de voorgaande duels kon het elftal van bondscoach Felix Sanchez bouwen op de solide defensie. Qatar parkeerde de bus met succes. Het hoefde alleen de aansluitingstreffer van Takumi Minamino toe te staan, wat het eerste en enige tegendoelpunt van Qatar betekende. Qatar besliste het duel in de slotfase vanaf de penaltystip na een handsbal van Maya Yoshida. Akram Afif faalde niet en schoot Qatar naar de winst van de Azië Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen