Eredivisie Vrouwen: PSV en Ajax hervatten competitie met zege

1 februari 2019, 21:45

PSV Vrouwen en Ajax Vrouwen kijken terug op een goede hervatting van de competitie. Zowel de Eindhovense als de Amsterdamse vrouwen wonnen vrijdagavond met ruime cijfers. PSV was te sterk voor PEC Zwolle, Ajax kende weinig moeite met hekkensluiter Achilles '29.

PSV - PEC Zwolle 4-0

PSV begon de tweede seizoenshelft uitstekend. De koploper boekte in eigen huis een royale zege op PEC Zwolle (4-0). PSV ontsnapte in de openingsfase nog aan een achterstand, maar kreeg na de 1-0 van debutante Anna Björk Kristjansdottir (vrije trap) de touwtjes stevig in handen. De IJslandse nam nog voor rust ook het tweede doelpunt voor haar rekening. Twintig minuten voor het eindsignaal besliste PSV het duel via Jeslynn Kuijpers. Het slotakkoord nam Berglin Björg Thorvaldsdottir, ook een debutant uit IJsland, voor haar rekening.

Achilles'29 - Ajax 0-4

Ajax startte 2019 ook zonder grote problemen. In Groesbeek op bezoek bij Achilles'29 zegevierden de Amsterdammers met 0-4. Een vrije trap van Eshly Bakker leverde Ajax al snel de voorsprong op, maar het duurde vervolgens tot de 68ste minuut totdat Ajax het duel in het slot gooide. Met een afstandsschot verdubbelde Linda Bakker de voorsprong. Daarna deden Marjolijn van den Bighelaar en andermaal Eshley Bakker nog een duit in het zakje.