Ødegaard: "Kon naar zóveel clubs, maar Real Madrid een droom"

2 februari 2019, 09:29   Bijgewerkt: 2 februari 2019, 09:57

Martin Ødegaard heeft sinds zijn keuze voor Real Madrid te maken met een hoog verwachtingspatroon. Ook nu hij op huurbasis voor Vitesse speelt. "Ik kon naar zóveel clubs. Maar Real Madrid is een droom. Dat is de grootste club ter wereld", aldus de twintigjarige Noor.

In 2015 verruilde Ødegaard Strømsgodset voor Real Madrid. "Het was voor mij ook de beste keuze. Bij Real trainde ik met het eerste team en speelde ik wedstrijden in het tweede elftal. Met Zinedine Zidane als coach", vertelt de middenvelder in De Gelderlander. "Ik kreeg ook speeltijd in het eerste team (in totaal 122 minuten, red.). Natuurlijk had ik gehoopt op meer. Maar ik heb met de sterren gevoetbald. Ik maakte een reuzenstap. Van Strømsgodset naar Ramos en Ronaldo."

Trainen onder Zidane was bijzonder. "Eenmaal op het veld is voetbal voetbal. Alleen de taal is anders. Het is even wennen aan het tempo en de kwaliteitseisen. Zidane als coach was prachtig. Maar soms niet goed voor het zelfvertrouwen. Dan deed hij voor hoe het moest. Wat een techniek."

Voor Vitesse speelde de Scandinaviër tot dusver twintig officiële wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde en vier doelpunten voorbereidde. Ødegaard staat zaterdagavond tegenover sc Heerenveen, de club waaraan Real Madrid hem al eens anderhalf jaar verhuurde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen