Transferweekje: Janssen, Ajacied Bakker en vervanger Neymar

2 februari 2019, 14:54

De winterse transfermarkt zit er weer op en dat betekent dat we voorlopig weer even rust krijgen aan de horizon. Of toch niet? In enkele landen is de markt namelijk nog even open, al zal daar vermoedelijk weinig schokkends meer uitkomen. Naast alle transfers zijn er ook veel overgangen die op Deadline Day uiteindelijk niet rondkwamen. 

Transfer voor Janssen ketst af

Tottenham Hotspur dacht Vincent Janssen op Deadline Day te kunnen slijten. Maar een overgang naar Real Betis en later Schalke 04 mislukte. Volgens het Algemeen Dagblad leek een deal met Real Betis in orde, totdat Tottenham-voorzitter Daniel Levy plotseling meer geld vroeg. Daarop trokken de Spanjaarden de stekker uit de transfer. Spurs probeerde hem nog aan te bieden bij Schalke, maar ook tevergeefs. Over de reden gaan verschillende verhalen. Er zou onvoldoende tijd zijn geweest om Janssen medisch te keuren. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/345370/schalke-04-beweert-zelf-te-hebben-afgezien-van-transfer-janssen/,_blank,Maar dat ontkent Schalke], dat volgens technisch directeur Christian Heidel zelf afzag van Janssen. Hoe dan ook, de voormalig topscorer van de Eredivisie speelt nog een half jaar bij Tottenham. Er is zelfs weer enkele hoop, omdat Mauricio Pochettino hem weer [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/345363/janssen-krijgt-onverwacht-een-nieuwe-kans-bij-spurs/,_blank,toevoegde aan de selectie].  

{image[332068][right-half][]}Ajacied Bakker moet transfer naar PSG uitstellen

Ajacied Mitchel Bakker moet zijn droomtransfer naar Paris Saint-Germain nog even uitstellen. Op de valreep kwam Voetbal International met het verrassende bericht PSG en de linksback in verregaande onderhandelingen zaten. Zonder een minuut in de Eredivisie stond het achttienjarige talent op het punt te verkassen naar de miljoenenformatie uit Parijs. Maar Bakker en PSG verloren de race tegen de klok, ook al had de jeugdinternational volgens [a,https://www.vi.nl/nieuws/ajax-talent-bakker-moet-droomtransfer-naar-psg-nog-even-uitstellen,_blank,VI] afscheid genomen van Ajax en was hij medisch gekeurd. Volgens L'Équipe diende PSG de benodigde documenten te laat in. Niet getreurd voor Bakker: het vierjarig contract blijft voor hem klaarliggen.

PSG grijpt naast vervanger Neymar

Omdat Neymar langdurig geblesseerd is, deed Paris Saint-Germain een poging een vervanger in huis te halen. De Braziliaan staat circa tien weken buitenspel en de Parijzenaars leerden vorig seizoen al dat de afwezigheid van Neymar funest kan zijn. Met die wetenschap klopte de Franse kampioen aan bij Chelsea voor Willian, zo meldden Engelse media op Deadline Day. Maar PSG ving bot, ook bij Mesut Özil. Hij en ook zijn broodheer Arsenal stonden niet te springen om een verhuur. De enige oogst van Paris Saint-Germain is de komst van Leandro Paredes (Zenit Sint-Petersburg), maar of dat de Champions League-droom in vervulling laat gaan?

{image[327917][right-half][]}Fer wordt niet de opvolger van Bacuna

Leandro Bacuna stapte op Deadline Day over van Aston Villa naar Cardiff City en Aston Villa dacht een opvolger gevonden te hebben: de club richtte zich op Leroy Fer, die naar verluidt ook naar OSC Lille kon. Hij koos voor een avontuur bij Aston Villa, maar dat kwam er niet. Net als toen hij naar Southampton zou overstappen, waren er twijfels over zijn fysieke fitheid, waardoor zijn nieuwe club het contract wilde aanpassen. Dat vond Fer - die aan het einde van dit seizoen transfervrij is - niet goed, waardoor hij besloot bij Swansea City te blijven. The Villans presenteerden vervolgens Tom Carroll.

Boer pakt tevergeefs koffers

In de afrondende fase viel de transfer van Diederik Boer naar Anorthosis Famagusta in duigen. PEC Zwolle en de Cyprotische club met Jurgen Streppel aan het roer,hadden al een akkoord, de doelman moest alleen de laatste plooien gladstrijken. De 38-jarige doelman had zijn koffers al gepakt, maar stapte hij nooit in het vliegtuig. Famagusta wilde plots voorwaarden aanpassen in het contract en daar kreeg Boer geen goed gevoel bij. De ervaren rot cancelde de transfer zelf. Hij legde zich neer bij nog eenn tijdje blauwbekken in Nederland, in plaats van voetballen onder de zomerse temperaturen van Cyprus.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen