Chelsea herstelt zich met verve, verlies voor Babel

2 februari 2019, 17:58

Chelsea heeft zich enkele dagen na de afstraffing tegen Bournemouth herpakt in de Premier League. De Londenaren lieten geen spaan heel van Huddersfield Town (5-0) en staan weer voor even op de vierde plaats. Ryan Babel wist met Fulham niet te winnen en blijft in degradatiezorgen, terwijl Wolverhampton Wanderes heel goede zaken deed.

Chelsea – Huddersfield Town: 5-0

Chelsea beleefde een makkelijke middag in eigen huis. The Blues moesten zich revancheren na de blamage van een paar dagen geleden tegen Bournemouth (4-0 verlies) en deden dat met verve. Tegen Huddersfield Town, met Juninho Bacuna als centrale middenvelder en Terence Kongolo achterin, was Gonzalo Higuaín de grote man bij de Londenaren. De Argentijn, vorige maand op huurbasis overgekomen van Juventus, was met zijn eerste twee doelpunten in het Chelsea-shirt heel belangrijk. Eden Hazard prikte er ook twee in, terwijl David Luiz voor het slotakkoord zorgde. Zodoende krijgt de bekritiseerde en na de wedstrijd tegen Bournemouth teleurgestelde manager Maurizio Sarri weer wat lucht en vertrouwen. De dikverdiende driepunter zorgt ervoor dat Chelsea in ieder geval tijdelijk op de felbegeerde vierde plaats staat. Arsenal kan die positie later dit weekend weer overnemen.

Everton – Wolverhampton Wanderes: 1-3

Op Goodison Park ontpopte het duel der subtoppers tussen Everton (achtste) en Wolverhampton Wanderes (zevende) zich tot een leuk schouwspel. De gasten kwamen al vroeg op voorsprong dankzij een benutte pingel van Rúben Neves. Na nog geen half uur spelen zorgde André Gomes voor de op dat moment verdiende gelijkmaker. Everton kreeg weer hoop op een goed resultaat, maar incasseerde vlak voor rust een gigantische dreun toen Raúl Jiménez voor de nieuwe gelijkmaker voor Wolves zorgde. In de tweede helft maakte de jonge Belg Leander Dendoncker aan alle onzekerheid een eind door de 1-3 binnen te volleyen. Door de overwinning is het gat tussen beide ploeg nu vijf punten.

Crystal Palace – Fulham: 2-0

Fulham blijft in degradatienood verkeren. Met Ryan Babel als linksbuiten werd er verloren van nummer veertien Crystal Palace. Bij de gastheren stond Patrick van Aanholt links achterin, terwijl Jairo Riedewald zoals gewoonlijk geen speeltijd kreeg en op de bank moest plaatsnemen. In het matige duel was een doeltreffende strafschop van Luka Milivojevic lange tijd genoeg om Palace de overwinning te bezorgen. In extremis besliste Jeffrey Schlupp het duel. 

Overige uitslagen:

Brighton & Hove Albion – Watford: 0-0.

Burnley – Southampton: 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen