Goals Messi voorkomen duur puntverlies Barça niet

2 februari 2019, 20:37

FC Barcelona heeft dure punten laten liggen in La Liga. De Catalanen hadden in eigen huis heel veel moeite met Valencia. De bezoekers stonden na een half uur brutaal op een 0-2 voorsprong en ondanks het feit dat een uitblinkende Lionel Messi die achterstand eigenhandig wegwerkte, kwam het niet meer tot een overwinning voor de koploper.

Wie na een half uur naar het scorebord van Camp Nou keek, moest hoogstwaarschijnlijk even in de ogen wrijven. Valencia stond dankzij goals van Kevin Gameiro en Dani Parejo (penalty) ondanks het overweldigende balbezitpercentage van Barça brutaal met 0-2 voor.

De koploper van La Liga moest plots aandringen en gelukkig voor de lijstaanvoerder had Lionel Messi het weer geregeld op zijn heupen. De Argentijn benutte vijf minuten voor tijd een penalty nadat Ousmane Dembélé werd neergelegd en schoot in de tweede helft een bal vanaf de rand van de zestien meter met een fraaie krul tegen de touwen. Verder kwam Barça echter niet.

Door het dure puntverlies kan Atlético Madrid bij winst op drie punten komen van de koppositie.