De Ligt: zege op VVV spoelt Klassieker-kater niet weg

2 februari 2019, 22:55

Matthijs de Ligt is tevreden met de 6-0 overwinning van Ajax tegen VVV-Venlo. De captain wil echter niet weten van een goedmakertje ten opzichte van de blamage tijdens de Klassieker (6-2) van vorige week. "Het is belangrijk dat we weer een goede serie neerzetten."

"De kater kun je nooit wegspoelen, maar dit is wel het juiste antwoord. We wisten dat VVV hier kwam om te verdedigen en in de eerste helft was het heel moeilijk om tegen zo'n 'muur' te voetballen", aldus De Ligt in gesprek met FOX Sports.

De 19-jarige verdediger hoopt dat de ruime zege een startsein is voor een nieuwe reeks overwinningen. "Het is belangrijk dat we weer een goede serie neerzetten en daarmee richting het einde van het seizoen te gaan. We moeten onverstoorbaar blijven en hebben vertrouwen in de groep, de trainer en de staf."

Door de blessure van Lisandro Magallan stond De Ligt weer met Daley Blind als centraal verdedigingsduo geposteerd. "Ik heb de hele eerste seizoenshelft met Daley samengespeeld en dat ging heel goed, met uitzondering van de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. We moeten die vastigheid weer hervinden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen