Gisteren gemist: herstel Ajax, puntverlies Barça, Sevilla en Juve

3 februari 2019, 00:30   Bijgewerkt: 2 februari 2019, 23:53

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 2 februari.

Ajax overklast VVV en neemt revanche voor debacle in Klassieker

Ajax heeft zich weer weten te herstellen van de vernedering tegen Feyenoord van vorige week. In eigen huis wonnen de Amsterdammers door treffers van Hakim Ziyech, Kasper Dolberg, Dusan Tadic, David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en Donny van de Beek met 6-0 van VVV-Venlo. Zo bezorgden zij trainer Erik ten Hag een goede verjaardag en werd het gat met koploper PSV voorlopig teruggebracht tot twee punten.

Hoofdblessure Seuntjens overschaduwt vijfklapper AZ

AZ blijft doordenderen na de winterstop: ook de vierde officiële wedstrijd van 2019 leverde een overwinning zonder tegendoelpunten op. FC Emmen had zaterdagavond niets in te brengen tegen de Alkmaarders en kon met een 5-0 nederlaag terug naar Drenthe. De zege werd echter overschaduwd door het uitvallen van Mats Seuntjens: de spits leidde samen met Idrissi de 4-0 van Calvin Stengs in, maar botste tegelijkertijd frontaal op Idrissi. Seuntjens bleef roerloos op het gras liggen en moest per brancard het veld af.

VAR zorgt voor grote climax en gelijkspel in Arnhem

Vitesse en Heerenveen kenden zaterdagavond een waanzinnig einde van hun duel. Vitesse vierde de 3-1 van Martin Ødegaard en dacht de zege binnen te halen, toen de treffer werd teruggedraaid. Voorafgaand aan aan de treffer bleek een overtreding gemaakt te zijn aan de andere kant van het veld, waardoor Heerenveen een penalty te goed had. Deze werd feilloos binnengeschoten door Sam Lammers.

Gervinho doet Juventus ondanks goals Ronaldo pijn

In een vermakelijk duel waar Cristiano Ronaldo weer eens de matchwinner leek te worden voor Juventus, heeft Gervinho in extremis de plek in de spotlights ingepikt. De Ivoriaan maakte een 3-1 achterstand van Parma in zijn eentje onschadelijk en zorgt er zo voor dat de Serie A een beetje spannender is geworden: 3-3.

Goals Messi voorkomen duur puntverlies Barça niet

FC Barcelona heeft dure punten laten liggen in La Liga. De Catalanen hadden in eigen huis heel veel moeite met Valencia. De bezoekers stonden na een half uur brutaal op een 0-2 voorsprong en ondanks het feit dat een uitblinkende Lionel Messi die achterstand eigenhandig wegwerkte, kwam het niet meer tot een overwinning voor de koploper.

Sevilla verliest zicht op top drie door uitglijder bij Celta de Vigo

Nadat FC Barcelona eerder vandaag al punten verspeelde tegen Valencia, heeft nummer vier Sevilla verloren van Celta de Vigo. Met Quincy Promes als basisspeler op de rechterflank ging de verrassend goed presterende ploeg met 1-0 ten onder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen