Utrecht laat onderuit in Zwolle na bizarre slotfase

3 februari 2019, 16:32   Bijgewerkt: 3 februari 2019, 16:56

FC Utrecht zal zich bestolen voelen na het bezoek aan PEC Zwolle. De ploeg van Dick Advocaat stond tien minuten voor tijd nog met 1-3 voor maar ging toch nog onderuit (4-3), mede door een volgens FC Utrecht zeer onterechte strafschop. Mike van Duinen was bij PEC de gevierde man met twee beslissende goals vlak voor tijd in een knotsgek duel - waarin de teammanger en Richedly Bazoer nog rood krijgen op de bank.

"Voetballen!" zongen de supporters van FC Utrecht vorige week, toen hun ploeg pijnlijk onderuit ging (0-1). De boodschap was overduidelijk. Na drie nederlagen op rij werd het tijd dat er weer eens punten binnenkwamen voor de nummer zes op de ranglijst, dat in 2019 nog niet had gewonnen.

Maar het elftal van Jaap Stam richtte zich – zoals zo vaak de laatste weken – goed op. Younes Namli nam daarin het voortouw. Terwijl hij met een fraaie poging het aluminium raakte, verzorgde hij na 25 minuten spelen de assist bij de 1-1. Niet voor niets creëerde Namli tot nu toe de meeste kansen in de Eredivisie na Steven Berghuis en Hakim Ziyech. Zijn ploeggenoot Vito van Crooij rondde het vervolgens ook nog eens uitstekend af.

Toch was het na rust FC Utrecht dat meteen weer het initiatief nam, net als in de eerste helft. Na een uur spelen voorkwam doelman Mickey van der Hart op katachtige wijze de 1-2 voor FC Utrecht, maar kopte Timo Letschert alsnog raak uit de corner die daaruit volgde. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd helemaal beslist toen Jean-Christophe Bahebeck de bal knap aannam en op technische wijze in de korte hoek schoot en voor de 1-3 tekende.

Terwijl Kuipers floot voor een vrije trap op de rand van het zestienmeter, ging de bal alsnog op de stip nadat hij een seintje kreeg van de VAR. Dat was behoorlijk opvallend, aangezien de overtreding buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Volgens Kuipers vond de overtreding op de lijn plaats en die behoort nou eenmaal tot de zestien. Mike van Duinen schoot vervolgens raak vanaf elf meter en bracht de stand vlak voor tijd gelijk: 3-3.

Maar het werd nóg gekker: Van Duinen maakte er na een geweldige steekpass van Namli in blessuretijd zelfs nog 4-3 van. Jaap Stam begint dus met drie overwinningen als trainer van PEC Zwolle, al was er tegen FC Utrecht wel een krankzinnig scenario voor nodig. In alle hectiek kreeg de teammanager van FC Utrecht rood, net als Riechedly Bazoer die commentaar had op de vierde official. Advocaat had tijdens het duel al geel voorgehouden gekregen: de ervaren oefenmeester is ongetwijeld ziedend over het optreden van de VAR. 

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 8; Kingsley Ehizibue 7, Bram van Polen 7, Thomas Lam 7, Kenneth Paal 6; Ouasim Bouy 7 (72. Zian Flemming -), Pelle Clement 6, Younes Namli 8; Vito van Crooij 7 (81. Stanley Elbers -), Lennart Thy 7, Mike van Duinen 9

FC Utrecht: David Jensen 6; Sean Klaiber 7, Willem Janssen 7, Timo Letschert 8, Nicolas Gavory 6; Joris van Overeem 7, Richedly Bazoer 6 (81. Gyrano Kerk -),Simon Gustafson 8, Urby Emanuelson 5; Jean-Christophe Bahebeck 7 (76. Mark van der Maarel -), Sander van de Streek 7

Man of the match: Mike van Duinen

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen