Toekomst bekritiseerde De Graafschap-td Hofstede snel duidelijk

4 februari 2019, 08:18   Bijgewerkt: 4 februari 2019, 08:23

De Graafschaps technisch directeur Peter Hofstede staat serieus onder druk. Hoewel De Superboeren een enorm belangrijke zege boekten op NAC Breda afgelopen weekend, is de kritiek op de techische man niet afgenomen de laatste maanden. En met een aflopend contract in het vooruitzicht, ligt zijn lot momenteel in handen van algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp en de raad van commissarissen (rvc).

Dat weet De Gelderlander. Al langere tijd is er onvrede over het funtioneren van Hofstede, die recentelijk hulp kreeg van een klankbord, gevormd door Berry Powel, Freek Jansen en Joseph Wannet. Het trio zou momenteel slechts een kleine adviserende rol vervullen binnen de club. Omdat het selectieproces richting volgend seizoen al in de komende maanden begint – van contractbesprekingen tot aan het halen van nieuwe spelers – komt er snel duidelijkheid over de positie van de onder vuur liggende Hofstede.

Vanwege het feit dat de selectie momenteel weinig waarde vertegenwoordigt en dat veel aankopen (onder wie Erik Bakker, Jordy Thomassen, Stef Nijland en Mohamed Hamdaoui) mislukken, nam de kritiek toe. Ook werd het scoutingsapparaat opgeheven in Doetinchem: aanwinsten worden gehaald voornamelijk op basis van beelden. Op korte termijn komt er zodoende dus duidelijkheid over de positie van Hofstede.

Lees ook: Selectie De Graafschap niet sterk genoeg: "Extra kwaliteit nodig"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen