Bosz: "Als team zes kilometer meer gelopen dan Bayern München"

4 februari 2019, 09:53

Een belangrijke uitdaging voor Peter Bosz: hoe houdt hij komende weken de spelers van Bayer Leverkusen fit? Onder Bosz speelt Leverkusen met een enorme intensiteit, zo liet de knappe zege op Bayern München (3-1) nog maar eens zien.

"Als team hebben we zaterdag zes kilometer meer gelopen dan Bayern. Dat is echt een fors verschil. En het aantal sprints lag net als vorige week boven de 300, namelijk 302", vertelt Bosz in het Algemeen Dagblad. "Het geeft aan de ene kant aan dat iedereen écht wil. Er is geen speler hier die denkt: 'het kan niet hoe aanvallend deze coach wil voetballen'. Maar 300 sprints zegt ook dat je nog te vaak de bal verliest, en dus even moet aanzetten om te corrigeren. We moeten nog veel vaster worden in balbezit."

De overwinning op Der Rekordmeister deed Leverkusen in meerdere opzichten goed. "Zaterdag was de eerste keer dit seizoen dat ze na een achterstand nog winnen. Voor de winterstop waren er acht nederlagen. En ook individueel zie je aardige dingen. Een jongen als Leon Bailey bijvoorbeeld, die met zijn vrije trap de 1-1 maakte, had al zestien wedstrijden niet meer gescoord."

Die Werkself spelen deze maand in competitieverband nog tegen Mainz, Fortuna Düsseldorf en Borussia Dortmund. Ook staat het Europese tweeluik met Krasnodar op het programma. Tussendoor wacht nog het bekerduel met FC Heidenheim.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen