PSV Vrouwen: aanvoerster eerste elftal gaat beloftenteam trainen

4 februari 2019, 17:19

PSV zet Aline Zeler (35) volgend seizoen als coach voor de nieuwe beloftenploeg van PSV Vrouwen. Zeler is zelf aanvoerder van het eerste elftal en moet haar ervaring de komende twee seizoen overbrengen op de talenten. Over de combinatie van haar spelersloopbaan en trainerscarrière heeft de Belgische nog geen besluit genomen.

Zeler tekende maandag een contract voor twee seizoenen. "Ik ben heel trots dat PSV mij deze kans geeft", reageert ze op het clubkanaal van PSV. "Het is een bijzonder project waar ik een succes van hoop te maken. Op dit moment focus ik me natuurlijk nog op het eerste team, waarmee ik kampioen wil worden. Daarna stort ik me met veel plezier op de toekomst van de vrouwentak van PSV en dit project."

Voor PSV was Zeler de perfecte kandidaat, omdat ze ook een werkachtergrond heeft bij de Belgische voetbalbond en een topsportschool in Luik. "Iemand met een persoonlijkheid als die van Aline en haar bijbehorende kwaliteiten verbinden we graag voor langere tijd aan PSV Vrouwen", aldus manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers. "Haar aanstelling past daarnaast binnen het beleid van PSV om het voortouw te nemen in de professionalisering van meisjes- en vrouwenvoetbal. Dit loopt parallel met de visie van de KNVB om meer vrouwelijke gekwalificeerde coaches langs de lijn te krijgen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen