City lacht na puntverlies Wijnaldum-loos Liverpool bij West Ham

4 februari 2019, 22:53   Bijgewerkt: 5 februari 2019, 08:30

Liverpool heeft op bezoek bij West Ham United peperdure punten laten liggen. Met Virgil van Dijk, maar zonder de door een kniekwetsuur afwezige Georginio Wijnaldum, kwam de koploper in het London Stadium niet verder dan een 1-1 gelijkspel. En daar had de lijstaanvoerder nog een gemist buitenspelgeval voor nodig ook. Manchester City is de grote winnaar van het gelijkspel, want zij zien de achterstand slinken tot drie punten.

Bij een driepunter in Londen konden The Reds de voorsprong op naaste belager Manchester City weer uitbouwen tot vijf punten. Dat moest de ploeg van Jürgen Klopp tegen West Ham bewerkstelligen zonder Georginio Wijnaldum. De middenvelder kampte met knieproblemen en zat daardoor niet bij de wedstrijdselectie.

De start van Liverpool was desalniettemin voortvarend, al mocht de koploper niet mopperen op de arbitrage van dienst. James Milner stond duidelijk een meter buitenspel, maar werd niet afgevlagd. De middenvelder gaf de bal voor aan Sadio Mané en de Senegalees drukte na een mooie draai af: 0-1.

The Hammers boden echter prima partij op eigen veld. De druk op het doel van Alisson Becker en de defensie, met Virgil van Dijk uiteraard centraal achterin, werd opgevoerd. Het resulteerde na een slimme vrije trap-variant op de gelijkmaker van Michael Antonio in de 28e minuut. De beste kansen waren in het vervolg voor de gastheren, gescoord werd er voor rust niet.

Felipe Anderson had in de tweede helft de grootste mogelijkheid om zich tot matchwinner te ontpoppen, maar de smaakmaker van de thuisploeg wist zijn kansen niet te benutten. Van Dijk en co echter ook niet, waardoor het vermakelijke treffen dankzij een misser van Divock Origi in blessuretijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Het verschil tussen Manchester City en Liverpool is nu nog maar drie punten. Woensdag kan City in ieder geval tijdelijk op gelijke hoogte komen als het wint op bezoek bij Everton. Voor Liverpool is het de tweede keer op rij dat er puntverlies werd geleden, want vorige week kwam het op eigen terrein niet verder dan een gelijkspel (1-1) tegen Leicester City.