Dijks na winst op Internazionale: "Heerlijk om belangrijk te zijn"

5 februari 2019, 12:32

Bologna won tot afgelopen weekend slechts twee keer in de Serie A, maar legt zich nog absoluut niet neer bij degradatie. Afgelopen weekend werd er knap met 0-1 gewonnen van nummer drie Internazionale. Basisspeler Mitchell Dijks heeft genoten.

De van Ajax overgekomen Dijks zegt tegen De Telegraaf dat hij zeer blij is met de winst. "Het voelt heerlijk om weer belangrijk te zijn", vertelt de 25-jarige linksback. Dijks noemt de eerste maanden in Italiaanse dienst 'moeizaam en leerzaam'. "Ik moest duidelijk wennen aan een ander land, een andere mentaliteit en een andere speelstijl. Het is duidelijk dat ik wat tijd nodig had om de taal te beheersen en de mensen beter te begrijpen. Langzaam heb ik mijn plekje gevonden", vertelt Dijks, die al twaalf keer in actie kwam in de Serie A.

Dijks beseft dat zijn carrière weer de goede kant op gaat. "Bij Ajax heb ik onder Frank de Boer een goede periode gehad, maar uiteindelijk kwam ik niet meer in de plannen voor. Tijdens mijn seizoen bij Norwich City kwam het goede gevoel weer terug. En bij Bologna was deze wedstrijd een belangrijke stap. Na afloop kwamen mijn medespelers naar me toe en werd ik door iedereen geknuffeld. Het is heel erg fijn om weer te worden gewaardeerd en te merken dat het Italiaanse spel goed bij me past. Het publiek is positief over me. En dat stukje vertrouwen had ik even nodig. Van hieruit wil ik stappen gaan maken", zegt hij vastberaden.

Bologna staat met zeventien punten op de achttiende plaats.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen