Wolverhampton Wanderers komt met de schrik vrij in FA Cup

5 februari 2019, 22:51

Wolverhampton Wanderers heeft dinsdagavond een afgang in de FA Cup voorkomen. De nummer zeven van de Premier League kwam in de beslissingswedstrijd in de vierde ronde van het bekertoernooi met 1-2 achter tegen Shrewsbury Town, maar rechtte in de tweede helft de rug en won uiteindelijk met 3-2. In de eerdere ontmoeting met de League One-club was Wolves ook al ontsnapt.

Een week geleden eindigde de wedstrijd in Shrewsbury in 2-2. De thuisploeg leek op weg naar een stunt, maar in het laatste kwartier maakte Wolverhampton Wanderers een 2-0 achterstand ongedaan. In blessuretijd zorgde Matt Doherty ervoor dat de Premier League-club een herkansing kreeg. Diezelfde Doherty opende dinsdag al na twee minuten de score tegen Shrewsbury.

Ondanks de vroege voorsprong dreigde het (weer) bijna mis te gaan voor het team van trainer Nuno. James Bolton kopte na tien minuten de gelijkmaker tegen de touwen en vlak voor rust zette Josh Laurent Shrewsbury, dat eerder al Championship-club Stoke City had uitgeschakeld, de 1-2 op het scorebord. Met een achterstand zocht Wolves na een helft spelen de kleedkamer op, maar kort na rust kwam de thuisploeg - weer door Doherty - op gelijke hoogte.

Het tweede doelpunt van Doherty werd na een uur opgevolgd door een goal van Ivan Cavaleiro, die zijn ploeg daarmee de zege én een ticket voor de achtste finale van de FA Cup bezorgde. In de volgende ronde zal Bristol City de tegenstander van Wolves zijn.