Ajax legt talent Rasmussen (16) vast tot en met 2022

6 februari 2019, 12:08   Bijgewerkt: 6 februari 2019, 13:44

Ajax heeft zich versterkt met Christian Rasmussen. De zestienjarige Deen komt in principe op 1 juli 2019 over van FC Nordsjaelland en tekent een verbintenis tot en met de zomer van 2022 in Amsterdam. Wel moet de overstap formeel nog worden goedgekeurd door de FIFA.

Dat meldt Ajax via de officiële kanalen. In eerste instantie sluit Rasmussen, die recentelijk pas zijn zestiende verjaardag vierde, aan bij Ajax Onder 17. De aanvaller wordt in eigen land gezien als een groot talent en zit ook bij de Deense nationale selectie onder 16 jaar. Bij zijn huidige club fungeert hij vooral als rechtsbuiten.

Als hij het eerste team haalt, wordt Rasmussen zeker niet de eerste Deense speler bij de Amsterdammers. Onder andere Lucas Andersen, Nicolai Boilesen, Christian Eriksen, Viktor Fischer, Frank Arnesen, Michael Laudrup, Jesper Olsen, Christian Poulsen, Kenneth Pérez, Ole Tobiasen en Niki Zimling gingen hem voor. Kasper Dolberg, Rasmus Kristensen en Lasse Schöne maken momenteel als Denen deel uit van de hoofdmacht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen