Ajax akkoord om test VAR-beelden aan publiek te tonen

6 februari 2019, 14:06   Bijgewerkt: 6 februari 2019, 14:48

De KNVB wil in de Johan Cruijff ArenA een proef doen om de VAR-beelden te laten zien aan de toeschouwers in het stadion. Een aantal weken geleden werd Ajax al benaderd of het mogelijk was om een dergelijke test te doen in de ArenA. Hoewel het destijds niet lukte, komt er op korte termijn vermoedelijk alsnog een eerste poging.

Dat schrijft Edwin van de Sar in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. "Een paar weken geleden is er aan ons gevraagd of men een proef mocht doen met het vertonen van de VAR-beelden op de grote schermen in het stadion. Daarmee zijn wij als club akkoord gegaan, maar uiteindelijk bleek het technisch nog even niet haalbaar", aldus Van der Sar over de proef.

Het is al langer bekend dat de KNVB deze volgende stap graag wil zetten, maar in lang niet alle stadion in Nederland zijn dergelijke schermen voor handen. Het is een van de belemmeringen waar de voetbalbond tegenaan loopt in het proces om de VAR meer openheid te geven. Ook zouden niet alle arbiters direct staan te springen om live een stadion toe te spreken. 

De algemeen directeur van Ajax zou het óók een goede zaak vinden als er meer openheid kwam in de beelden die de VAR en arbiter van dienst krijgen te zien. "Ik denk dat de beslissingen die genomen worden duidelijker moeten worden voor het grote publiek." Mogelijk komt er op korte termijn dus een eerste test in de Arena. 

Lees ook: KNVB voornemens om VAR-beelden in stadions te tonen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen