AZ ging bewust de markt niet op vanwege terugkerende spelers

6 februari 2019, 15:21

Hoewel AZ in de winterstop tien punten minder had dan vorig seizoen bij de jaarwisseling en met het vertrek van de overbodige Fred Friday en Ilias Bel Hassani de selectie nog wat smaller werd, heeft de club niet overwogen om de transfermarkt op te gaan. "Wij wisten dat met het aansluiten van de weer volledig herstelde Calvin Stengs, Jeremy Helmer en Ondrej Mihálik en de bijna fitte Stijn Wuytens en Myron Boadu de selectie een kwaliteitsimpuls zou krijgen."

Dat vertelt Robert Eenhoorn op de clubsite. Het bleef dan ook rustig in Alkmaar en daar had de algemeen directeur ook op gerekend. "Het was voor AZ, zoals we hadden verwacht, geen hectische transfer-window", aldus Eenhoorn. De van blessures terugkomende spelers waren voldoende spelers om na de winterstop weer beter te presteren: vooralsnog lukt dat met negen uit drie alleraardigst.

"Tel daarbij op dat we al voor de winterstop zagen dat een aantal spelers, die het seizoen wat minder waren begonnen, weer naar het niveau van vorig jaar toegroeide. En die stijgende lijn is na de winter doorgezet. Wanneer je de gehele selectie bekijkt, zie je dat zowel de basis als ook de reservebank bestaat uit veel kwaliteit", vindt Eenhoorn.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen