City boekt zege en neemt koppositie van Liverpool over

6 februari 2019, 22:44

Manchester City mag zich in elk geval voor een paar dagen koploper van de Premier League noemen. Op bezoek bij Everton wonnen The Citizens woensdagavond met 0-2, waardoor zij op doelsaldo Liverpool op de ranglijst passeren. City heeft nu wel een wedstrijd meer gespeeld dan de grootste concurrent voor de landstitel.

Door de recente resultaten ligt de titelstrijd in Engeland weer helemaal open. Liverpool speelde een week geleden gelijk bij Leicester City (1-1) en wist ook afgelopen weekend niet te winnen van West Ham United (1-1). Manchester City won een paar dagen geleden juist met 3-1 van Arsenal en heeft daardoor Liverpool weer helemaal in het vizier. Tottenham Hotspur - dat op vijf punten volgt van The Reds - mag echter ook nog niet worden afgeschreven in de titelrace.

Op Goodison Park startte City met onder anderen clubtopscorer Sergio Agüero en Leroy Sané, maar zonder bankzitters Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez en Raheem Sterling. Veel scorend vermogen in de aanvalslinie, maar het was een verdediger die de ban brak. In de blessuretijd van de eerste helft opende Aymeric Laporte de score door een vrije trap van David Silva achter doelman Jordan Pickford te koppen.

Na rust kreeg Everton enkele aardige mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de verdediging van de bezoekers uit Manchester hield stand. City besliste via invaller Gabriel Jesus pas diep in blessuretijd de wedstrijd door de 0-2 te maken. Komend weekend komen zowel City (tegen Chelsea) en Liverpool (tegen AFC Bournemouth) in actie. Twee weken later hebben The Citizens vrij en speelt L'pool uit tegen Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen