Bayern met hangen en wurgen door in Duits bekertoernooi

6 februari 2019, 23:19

Bayern München heeft zich ternauwernood geplaatst voor de laatste acht voor het Duitse bekertoernooi. Der Rekordmeister slaagde er pas in de verlenging in om het Hertha BSC van Karim Rekik op de knieën te krijgen. Kingsley Coman maakte in minuut 98 de winnende 2-3.

Door met 3-1 te verliezen tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz kregen de titelambities van Bayern München afgelopen weekend een flinke knauw. In Berlijn kreeg de ploeg van trainer Niko Kovac in de midweekse bekerronde de mogelijkheid om de kater van zaterdag weg te spoelen. De start was echter niet veelbelovend: al na drie minuten kwam de thuisploeg via Maximilian Mittelstädt op voorsprong.

Zijn doelpunt werd echter snel ongedaan gemaakt door Bayern. Serge Gnabry, die steeds belangrijker wordt voor de Duitse grootmacht, tekende vier minuten na de openingstreffer voor de gelijkmaker. Diezelfde Gnabry was ook verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van de bezoekers. Vlak na rust schoot hij knap raak op aangeven van James Rodriguez.

Omdat Davie Selke halverwege de tweede helft profiteerde van een te korte terugkopbal van Mats Hummels en daarmee Hertha BSC langszij schoot, viel de beslissing in de achtste finale van de DFB-Pokal pas in de verlenging. Coman groeide uit tot matchwinnaar: de Fransman kopte in het eerste deel van de verlenging raak uit een voorzet van Robert Lewandowski.

Debuut Bruma

Schalke 04 wist zich woensdagavond eveneens te plaatsen voor de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi. De club uit Gelsenkirchen zette Fortuna Düsseldorf vrij simpel met 4-1 opzij. Jeffrey Bruma debuteerde bij Schalke en speelde de hele wedstrijd.