Gisteren gemist: El Clásico onbeslist, Man City grijpt koppositie

7 februari 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 6 februari.

Eerste Clásico in Spaans bekertoernooi eindigt onbeslist

De tweede El Clásico in Spanje van dit seizoen heeft geen winnaar opgeleverd. FC Barcelona en Real Madrid maakten er woensdagavond bij vlagen een aardige wedstrijd van, maar door goals van Lucas Vázquez en Malcom eindigde het eerste duel in het tweeluik van de halve finale van de Copa del Rey in 1-1. Over drie weken, op 27 februari, zal de tweede wedstrijd van de dubbel worden gespeeld.

City boekt zege en neemt koppositie van Liverpool over

Manchester City mag zich in elk geval voor een paar dagen koploper van de Premier League noemen. Op bezoek bij Everton wonnen The Citizens woensdagavond met 0-2, waardoor zij op doelsaldo Liverpool op de ranglijst passeren. City heeft nu wel een wedstrijd meer gespeeld dan de grootste concurrent voor de landstitel.

Keizer incasseert volgende domper met Sporting Portugal

Marcel Keizer maakt niet zijn beste periode door als trainer van Sporting Portugal. Na de competitienederlaag tegen Benfica zwaaiden sommige supporters al met witte zakdoekjes en de onvrede zal na woensdagavond alleen maar zijn toegenomen. In de halve finale van de beker ging de ploeg van Keizer weer onderuit tegen Benfica: 2-1.

Bayern met hangen en wurgen door in Duits bekertoernooi

Bayern München heeft zich ternauwernood geplaatst voor de laatste acht voor het Duitse bekertoernooi. Der Rekordmeister slaagde er pas in de verlenging in om het Hertha BSC van Karim Rekik op de knieën te krijgen. Kingsley Coman maakte in minuut 98 de winnende 2-3.

Locadia en Pröpper met assists belangrijk bij bekerzege Brighton

Brighton & Hove Albion heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finale van de FA Cup. De Premier League-club had tegen West Bromwich Albion een verlenging nodig om de volgende bekerronde te bereiken. Daarin leverden Jürgen Locadia en Davy Pröpper een belangrijke bijdrage. Zij verzorgden allebei een assist waardoor Brighton met 1-3 won.

PSG voorkomt in verlenging blamage tegen derdedivisonist

Paris Saint-Germain heeft zich met pijn en moeite geplaatst voor de kwartfinale van de Coupe de France. De topclub uit Parijs had woensdagavond een verlenging nodig om derdedivisionist Villefranche Beaujolais van zich af te schudden. Julian Draxler, Moussa Diaby en Edinson Cavani bezorgden PSG uiteindelijk een 0-3 zege in het stadion van Olympique Lyon.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen