Bayern haalt Arp van HSV: spits mag zelf weten wanneer hij komt

7 februari 2019, 19:04

Bayern München heeft zich voor de toekomst versterkt met Jann-Fiete Arp (19). De huidige spits van Hamburger SV mag echter zelf bepalen wanneer hij de overstap maakt: komende zomer of een jaar later. Die overeenkomst hebben Bayern en HSV donderdagavond bekendgemaakt.

Arp, kind van de club bij HSV, is een talentvolle Duitse spits die in zijn vaderland wordt vergeleken met Miroslav Klose. Zelf hoopt hij in de voetsporen te kunnen treden van Harry Kane. Vooral in de jeugd van HSV scoorde Arp aan een lopende band. Bij HSV wordt hij langzaam gebracht, al was hij al twee keer trefzeker in de Bundesliga. Dit seizoen staat de teller een treetje lager nog op nul, maar kwam hij tot dusver - veelal als invaller - elf keer in actie.

Het is niet voor niets dat Bayern München de talentvolle spits nu al vastlegt. Het is aan Arp zelf om te beslissen op welk moment hij zich bij Der Rekordmeister voegt. Veel zal afhangen of HSV dit seizoen terugkeert naar de Bundesliga. "De onderhandelingen met Bayern München verliepen goed", vertelt technisch directeur Ralf Becker op het clubkanaal van HSV. "De degradatie van vorig seizoen kwam hard aan bij Fiete. Hij wilde toen blijven en helpen aan de wederopstanding. Voor dit doel zet hij alles opzij, niets zal dat veranderen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen