Ondanks wereldgoal Joaquin blijft Real Betis met kater achter

7 februari 2019, 23:25

Ondanks een werelddoelpunt van oudgediende Joaquin (37), blijft Real Betis met een kater achter. In de halve finale van de Copa del Rey speelde Real Betis gelijk tegen Valencia (2-2), terwijl het met 2-0 voorstond. Dat geeft Valencia voor de return de beste papieren om de finale te spelen tegen FC Barcelona of Real Madrid.

Joaquin zorgde donderdagavond voor het hoogtepunt in Estadio Benito Villamarin, straks ook het decor van de finale van de Spaanse beker. In de 54ste minuut schoot de vedette in een keer raak vanuit een hoekschop. Het duurde even voordat scheidsrechter Carlos del Cerro de treffer goedkeurde. Nadat de VAR hem vertelde dat de bal de doellijn inderdaad had gepasseerd, kwam de wereldtreffer officieel op het scoreformulier.

Het leek Real Betis bovendien een comfortabele overwinning op te leveren. De goal van Joaquin betekende een verdubbeling van de voorsprong, omdat Loren Moron op vlak voor rust de score had geopend. Maar in de laatste twintig minuten verdween die voorsprong als sneeuw voor de zon. Denis Cheryshev kopte raak uit een voorzet van Kevin Gameiro, die in blessuretijd de gelijkmaker voor zijn rekening nam en Real Betis alsnog een teleurstellende avond bezorgde.