VV Alkmaar stelt Dekker definitief aan als opvolger van Kuipers

8 februari 2019, 09:22

VV Alkmaar heeft in Corina Dekker definitief de nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen gevonden. Zij kreeg de tussentijdse verantwoordelijkheid al na het onverwachte vertrek van Judith Kuipers (foto, red.), maar behoudt het vertrouwen en staat ook volgend jaar als hoofdcoach in de Eredivisie Vrouwen.

Dat heeft de club bekend gemaakt via de officiële kanalen. Kuipers vertrok in de cruciale fase van de competitie op stel en sprong om bondscoach te worden van de Cookeilanden. Dekker werd aangesteld als opvolger en onder haar bewind werd het eerste duel met 0-2 gewonnen van Excelsior Barendrecht. "Judith's vertrek viel rauw op mijn dak, in zo'n belangrijke fase van het seizoen. Voor mij was het zaak om rust te creëren", aldus algemeen manager Patrick Tenthof tegenover het Noordhollands Dagblad.

"Ik ben voor de groep gaan staan en heb gezegd dat Corina het per direct zou overnemen. Dat zorgde eerst wel voor een paar bange gezichten, want iedereen wist hoe belangrijk deze weken zijn. Corina nam het woord over en heeft de twijfels bij iedereen al heel snel weggenomen", legt Tenthof de keuze uit om haar ook volgend seizoen voor de groep te hebben.

Lees ook: Vrouwen VV Alkmaar zien coach Kuipers naar Cookeilanden gaan

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen