De Kogel vindt de actie van FC Utrecht voor hem 'supermooi'

8 februari 2019, 11:43

Leon de Kogel is zeer vereerd dat het duel van Jong FC Utrecht tegen Go Ahead Ealges maandagavond in het teken staat van hem. De voormalig spits raakte betrokken bij een auto-ongeluk en om geld in te zamelen voor zijn herstel, begonnen de Domstedelingen, geïnitieerd door Caroline van Meel, een actie voor hem. "Supermooi dat dat allemaal voor mij gedaan wordt, ik ga er zwaar van genieten."

Dat vertelt hij tegenover de NOS. De Kogel werd in een taxi in Malta aangereden en even werd voor zijn leven gevreesd. Inmiddels is hij aan de betere hand, maar doordat zijn club UE Cornella en de verzekeringsmaatschappij van taxichauffeur geen cent overmaken, kampt De Kogel met financiële problemen. Professioneel voetballen is voor hem in elk geval nooit meer aan de orde.

"Ik kan niet zeggen dat het goed gaat, want ik heb nog steeds veel pijn en die krukken ben ik ook wel zat. Maar het gaat beter dan waar ik vandaan kom", aldus De Kogel. Sinds het ongeluk ontving hij ook geen salaris meer van zijn club. "Ik heb de ziekenhuiskosten op Malta dus uit eigen zak betaald. En ook de vlucht naar Nederland heb ik zelf moeten betalen. Dan heb je het over tienduizenden euro's."

De Kogel had wat gespaard, maar dat is op. Hij is dan ook als hartstikke blij met de actie van FC Utrecht om alle opbrengsten van het duel aan hem te schenken. Initiatiefnemer Van Meel is ook trots. "Ik vond het zo verschrikkelijk voor hem. Ik wilde iets voor hem doen. Al was het maar een bosje bloemen of een fruitschaal. Maar het werd wat meer. De teller staat nu op 16.000 euro."

Lees ook: De Kogel verricht aftrap tijdens duel dat in zijn teken staat

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen