Transferweekje: drukte in Tilburg, Ajax op talentenjacht en Monchi

9 februari 2019, 12:00

De transfermarkt is ruim een week gesloten, maar de geruchtenmolen draait nog altijd. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. Ditmaal aandacht voor Willem II, de talentenjacht van Ajax, de nieuwe trainer van Feyenoord en de zoektocht van FC Groningen.

(Voormalig) Willem II-spelers aan de wandel

Hoewel de transfermarkt alweer een flink tijdje dicht is, is het in Tilburg nog zeker niet rustig. Donis Avdijaj heeft zich onmogelijk gemaakt bij trainer Adrie Koster en mag vertrekken: volgens het Brabants Dagblad zit hij in zijn thuisland vanwege disciplinaire redenen. Hij zou zich hebben misdragen op trainingskamp en mag vertrekken. Dat laatste geldt ook voor jeugdexponent Robin Lauwers die deze week zijn contract liet ontbinden. Hij kon niet doorbreken en dat geldt ook voor Bartek Urbanski. De Poolse middenvelder heeft toestemming gekregen van de club om te vertrekken. Verder vond oud-spits Etien Velikonja ook een nieuwe club en zo was er ook in februari nog genoeg transfernieuws in Tilburg.

{image[332274][right-half][]}Ajax op talentenjacht

Christian Rasmussen werd afgelopen week gepresenteerd bij Ajax: de zestienjarige Deen kwam over van FC Nordsjaelland, dat naar eigen zeggen een 'niet te weigeren bedrag' kreeg voor de aanvaller - naar verluidt zo'n drie miljoen euro. Toch zijn de Amsterdammers niet tevreden en blijven ze speuren naar talent. Volgens L'Équipe mag Rayan Cherki, een vijftienjarige middenvelder van Olympique Lyon, zich verheugen op belangstelling van Ajax, Juventus, Barcelona en Bayern München. Eerder al werd Meritan Shabani (19) van Bayern gelinkt aan Ajax. Ook bij AZ heeft de club zich de laatste jaren vaak gemeld, wat deze week openlijk zorgde voor veel irritatie in Alkmaar. Dat zou volgens FOX Sports de reden zijn dat Calvin Stengs (20) in elk geval níet aan Ajax, wordt verkocht. Bovendien gaf hij te kennen - ondanks zijn overstap naar Mino Raiola - te willen blijven in Alkmaar. 

Nieuwe technisch directeur Groningen

Na de aanstelling van Wouter Gudde als algemeen directeur wil FC Groningen doorpakken: op korte termijn hoopt de club ook een nieuwe technisch directeur te presenteren. Voor de opvolging van Hans Nijland shopte het in de Eredivisie en mogelijk gebeurt dat voor de plek van 'td' wederom. Volgens Voetbal International zijn namelijk Gerry Hamstra (SC Heerenveen) en Mark-Jan Fledderus (Heracles Almelo) serieus in beeld in het hoge noorden, evenals de vrije Mo Allach, die eerder bij Vitesse werkte. Hamstra liet tegenover Omrop Fryslân al weten 'niet te zijn benaderd' door de rivaal uit het noorden. Zeker is wel dat na de drukke januari-maand voor de Groningers er ook in februari het nodige gebeurt.

{image[325883][left-half][Monchi]}Monchi topkandidaat boven Overmars

Na het vertrek van 'head of recruitment' Sven Mislintat was Marc Overmars in de running om diens opvolger te worden bij Arsenal, maar inmiddels lijkt een oude bekende van Unai Emery de nummer één kandidaat. Volgens het Italiaanse Calciomercato en de BBC is AS Roma's technisch directeur Monchi op dit moment de voornaamste kanshebber op de functie. Zijn goede relatie met Eusebio di Francesco zou nog roet in het eten kunnen gooien, zeker als de prestaties van de Romeinen beter worden. Is dat niet het geval, dan mag hij komende zomer naar Londen vertrekken. In elk ander scenario blijft overigens ook Overmars nog in beeld, maar op dit moment niet meer als voornaamste kandidaat.

Wie wordt de nieuwe trainer van Feyenoord

De zoektocht is nog maar net begonnen, maar inmiddels is de nieuwe trainer van Feyenoord al een ware soap. Nadat de naam van Dirk Kuijt viel, gaf Martin van Geel aan een Nederlandse trainer te willen met ervaring. Met name dat laatste was heel belangrijk en dus was de link naar Dick Advocaat snel gelegd. De oefenmeester hoefde alleen maar 'ja' te zeggen en dan was hij inderdaad de nieuwe man in De Kuip, maar besloot door alle commotie te weigeren. De eerste keuze is de nieuwe trainer in Rotterdam-Zuid sowieso dus al niet: maar een Nederlandse coach met veel ervaring: waar gaat Martin van Geel die vinden? De voorkomende namen, onder wie Henk Fraser, Maurice Steijn en John de Wolf, voldoen niet direct aan de eisen...

{image[332271][right-half][]}Veldwijk naar Azië

Lars Veldwijk staat momenteel op de derde plek van de topscorers in de Eerste Divisie, toch moet Sparta Rotterdam vrezen voor een vertrek van de spits. Er is vanuit Azië interesse in de aanvalsleider. Hoewel hij zelf eerder al liet weten wel open te staan voor een financieel aantrekkelijk avontuur, snapt hij ook als de Rotterdammers hem niet willen laten gaan. "Komt er een deal die Sparta niet kan weigeren, dan ga ik er zelf ook over nadenken", liet de spits weten tegenover FOX Sports. Zelf maakte Veldwijk er ook nooit een geheim van nog een keer een financiële klapper te maken, al moet hij dan wel toestemming krijgen van vriendin Monica Geuze. Tot eind maart, als de transferwindow sluit in Azië, blijft het spannend op Het Kasteel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen