Ten Hag gaat in Almelo geen spelers sparen voor duel met Real

8 februari 2019, 13:31   Bijgewerkt: 8 februari 2019, 13:36

Erik ten Hag gaat geen spelers sparen op bezoek bij Heracles Almelo. De oefenmeester is, ondanks het feit dat Real Madrid wacht komende week in de Champions League, alleen maar bezig met het duel in de Eredivisie. De oefenmeester houdt in de belasting wél rekening met het treffen, maar niet met de opstelling. Verder staat achter de naam van Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui nog een vraagteken.

Dat vertelde de coach tijdens de persconferentie. De vorige keer dat Ajax tegen Heracles Almelo speelde, spaarde Ten Hag wél een flink aantal spelers en stond onder andere Kaj Sierhuis in de basis. Een keuze waar de coach ondanks de remise (1-1) positief aan terugdenkt. "Daarom hebben we de Champions League gehaald", verdedigde hij zijn keuze van destijds. Ditmaal gaat hij geen spelers sparen, maar houdt er in de belasting wel rekening mee. "Zoals we dat heel het seizoen al doen, dat gaan we niet veranderen."

Mentaliteit

Ook werd Ten Hag ook gevraagd naar de mentaliteit van Ajax, dat vorige week weer met 6-0 won van VVV-Venlo. "Daardoor is niet alles vergeten, maar het geeft wel de bevestiging van wat we moeten doen. Wat er nodig is, welke investeringen en welke bereidheid er nodig is", legt Ten Hag uit. "Met name in de restverdediging en de omschakeling lieten we veel dingen liggen." Het probleem lag achterin, vond Ten Hag. "Want in de week waarin het niet goed ging, maakten we wel negen goals. Dat is normaal gesproken genoeg om te winnen."

Schreuder

Verder ging Ten Hag in op de vermeende interesse van RB Leipzig in Alfred Schreuder, iets dat volgens hem niet meer aan de orde is. "We zijn heel blij met de staf en de rol van Alfred daarin. We zijn een project gestart bij Ajax en daar blijven we bij. Of ik Alfred iets verwijt? Nee. Dat zijn oude trainer hem terug wil halen, kan ik hem niet verwijten." 

Tot slot werd gevraagd naar de afwezigheid van Ten Hag bij het moment waarop de VAR werd toegelicht in de Champions League. De coach van Ajax gaf de voorkeur aan het coachen van de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. "Die wilde ik per se zelf coachen. Die jongens hebben mijn aandacht en coaching ook nodig. Dat vond ik belangrijker dan de meeting. Maar Ajax en de technische staf was vertegenwoordigd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen