PEC Zwolle op schot na winterstop: "Spelers gunnen elkaar wat"

8 februari 2019, 14:22

Onder Jaap Stam heeft PEC Zwolle de weg naar boven ingeslagen. De Zwollenaren veroverden in drie wedstrijden negen punten en zijn gestegen naar de tiende plaats in de Eredivisie. Ook het aantal doelpunten dat PEC Zwolle in de tweede seizoenshelft maakte, valt op: negen.

"Dat is een mooi aantal, ja", reageert Stam in gesprek met De Stentor. In de eerste seizoenshelft scoorden de Zwollenaren slechts zeventien keer in zeventien wedstrijden. Sinds de winterstop zijn zij echter op schot. "Daar werken we hard voor. En het zijn ook nog meerdere spelers die de doelpunten maken. De spelers gunnen elkaar wat. Mooi om te zien."

Hoewel PEC Zwolle er goed voor staat, is handhaving nog lang geen feit. Dat weet ook Stam, die vindt dat zijn ploeg afgelopen weekend tegen FC Utrecht (4-3) de doelpunten te makkelijk weggaf. "Als je uit een aanval helemaal zoekgespeeld wordt, kun je dat accepteren. Dan hebben we in elk geval gedaan wat we konden doen. Maar tegen Utrecht waren het doelpunten waar we wél wat aan konden doen. Het is fantastisch dat we in de slotfase nog drie goals konden maken, maar dat kan niet elke week als je zulke doelpunten weggeeft."

Komend weekend gaan de Zwollenaren op bezoek bij sc Heerenveen, dat drie plekken lager staat en twee punten minder heeft. "We spelen tegen een ploeg die de resultaten nog niet heeft behaald, maar wel goed kan voetballen. Komen ze in hun spel en krijgen ze het publiek achter zich, dan kan het heel lastig worden daar", besluit Stam.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen