De Bruyne moet rekenen op reservebeurt na kritiek van Guardiola

8 februari 2019, 18:54

Kevin De Bruyne heeft moeite om zich in het basiselftal van Manchester City te spelen. De Belgische spelmaker moest woensdag op de bank beginnen tegen Everton (0-2 winst) en trainer Pep Guardiola sluit niet uit dat hij zondag in de topper tegen Chelsea ook vanaf kant moet toekijken.

Sinds de blessure van De Bruyne aan het begin van dit seizoen, heeft onze zuiderbuur minder kunnen imponeren dan voorheen. Het is voor Guardiola reden om De Bruyne niet altijd op te stellen. "Soms zijn je ploegmaats gewoon beter in vorm. Wat je in het verleden hebt gedaan in het voetbal, moet je ook in de toekomst kunnen doen", aldus de succesvolle manager tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met de Londenaren.

Hoewel De Bruyne voor 'Everton-uit' wel twee duels achter elkaar mocht opdraven, is het geen uitgemaakte zaak dat de middenvelder zomaar in de basis mag beginnen tegen Chelsea. "Als je lange tijd 'out' bent geweest, mag je niet plots alle wedstrijden spelen." Guardiola was wel lovend over de korte invalbeurt van de Belg afgelopen woensdag. "Nu zou ik willen dat hij dat niveau over een langere periode kan tonen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen