Fans TOP Oss in actie, boze supporters op Het Kasteel

9 februari 2019, 08:57

De 24ste speelronde in de Eerste Divisie heeft voor een hoop frustraties gezorgd bij de fans van TOP Oss en Sparta Rotterdam. Beide teams verloren in eigen huis kansloos van respectievelijk MVV (1-3) en FC Twente (0-3), waarna ze verhaal kwamen halen. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zei Peter Bijvelds, algemeen directeur van TOP Oss.

Tegenover FOX Sports werd hem gevraagd naar de fans die opeens bij de kleedkamer van de thuisploeg stonden. "We zijn een van de meest gemoedelijke clubs van het Nederlandse betaald voetbal", dacht Bijvelds. "Ik vond het nogal verrassend. Supporters hebben emoties, maar als je tiende staat met TOP Oss, is het wel gek dat je je moet verantwoorden voor een prestatie."

Ook op Het Kasteel lieten de fans van zich horen na de nederlaag: trainer Henk Fraser snapte enigszins waarom. "Voetbal is emotie en supporters mogen emotie hebben. Die hebben wij ook", legt hij uit. "Of je verhaal moet komen halen is een tweede. Het interesseert me ook niets. Wij zijn er zelf ook ziek van en zij hebben alle recht om er ook ziek van te zijn."

Gözübüyük

Een van de redenen waarom Fraser ziek was, was vanwege de rol van arbiter Serdar Gözübüyük. Eigenlijk wilde de Sparta-coach er niet veel over zeggen, maar liet zich toch gaan. "Deze man vindt dat we allemaal respect voor hem moeten hebben, maar hij geeft me een gele kaart met een duimpje erbij?", aldus Fraser, die het er verder niet over wilde hebben. "Hij weet al jaren hoe ik over hem denk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen