Boëtius sportief met compliment aan Leverkusen en Bosz

9 februari 2019, 13:03   Bijgewerkt: 9 februari 2019, 13:08

Jean-Paul Boëtius leed vrijdag met FSV Mainz 05 een dure nederlaag in de strijd om Europees voetbal. Op eigen veld werd met maar liefst 1-5 verloren van concurrent Bayer Leverkusen, de ploeg van coach Peter Bosz. Boëtius toonde zich na afloop sportief en maakte de tegenstander een compliment voor het vertoonde spel.

"In de eerste helft hadden we wat kansen en zij ook, maar het grote verschil was dat zij de kansen benutten en wij niet", aldus Boëtius. Bij rust leidde Leverkusen al met 1-4. Op de vraag of Mainz wellicht 'te hoog verdedigde' tegen een offensieve ploeg als Leverkusen, antwoordde Boëtius: "Nee, totaal niet. Voor rust waren ze gevaarlijk via de counter, niet omdat ze zo goed opbouwden. Dat deden ze na rust wel en dat was echt het verschil. Toen was het heel moeilijk, aangezien je al met 1-4 achter staat. We probeerden wel druk te zetten, maar in elk duel kwamen we een stap te laat. Je moet Leverkusen een compliment geven voor hoe ze gespeeld hebben. Voor rust speelden wij met veel energie om druk te zetten. Dat kostte misschien te veel energie, waardoor we het niet negentig minuten konden volhouden."

Voor Mainz was dit de tweede nederlaag op rij. Het staat nu elfde in de Bundesliga, met zes punten minder dan nummer vijf Leverkusen. "We moeten bij elkaar blijven, ons herpakken en proberen het in Wolfsburg om te draaien", aldus Boëtius, alvast vooruitkijkend naar het duel van volgende week. "We moeten onze kansen afmaken en het spel soms nóg beter lezen. Als het niet altijd mogelijk is om hoog druk te zetten, moeten we misschien eerder gas terug nemen. We moeten iets meer met elkaar praten op het veld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen