Enerverende Madrileense derby is een prooi voor Real

9 februari 2019, 18:19   Bijgewerkt: 9 februari 2019, 20:32

In de strijd om de tweede plaats in La Liga heeft Real Madrid zaterdag een uitstekende slag geslagen. Dat dat gebeurde in een van de belangrijkste duels van het jaar, is uiteraard meer dan mooi meegenomen. De regerend Champions League-winnaar rekende in het Wanda Metropolitano met 1-3 af met Atlético Madrid. De thuisploeg eindigde het duel met tien man door een rode kaart voor Thomas Partey.

Dat is het volgende signaal van het feit dat Real de juiste vorm te pakken heeft. Tegen Atlético was Real zaterdag de betere, al was het een spannende partij. In de zestiende minuut viel het eerste doelpunt te noteren en die werd gemaakt door Casemiro. De Braziliaan produceerde een omhaal, iets wat we hem zelden zien doen, en verschalkte Jan Oblak. Een glansrol was er bij de goal voor voor Sergio Ramos aangezien hij met een goede kopbal hem bediende.

In een harde wedstrijd kwam Atlético vrijwel uit het niets terug. Vinicius raakte de bal kwijt op de vleugel en leidde een vlijmscherpe counter in. Antoine Griezmann werd de diepte in gestuurd en verschalkte Thibaut Courtois met een schuiver door de benen. De goal werd afgekeurd wegens buitenspel, maar telde alsnog door ingrijpen van de VAR. Voor de supporters van de thuisploeg was dat een mooi moment, aangezien Courtois uiteraard een verleden heeft bij Atlético.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Na een oliedomme tackle van José Gimenez wees de arbiter naar de penaltystip. Ramos schoot de bal hard en zuiver in de hoek waardoor Oblak, die de goede kant opging, de bal niet kon stoppen. Ook in het tweede bedrijf was Real de baas op het veld en liet Gareth Bale als invaller zijn waarde zien. De buitenspeler gooide het duel in de 75ste minuut in het slot: 1-3. Hij maakte zijn honderdste goal in dienst van De Koninklijke. Een hard gelag voor het team van Diego Simeone, aangezien Álvaro Morata kort daarvoor een goal afgekeurd zag worden. Middenvelder Partey kon zijn frustratie niet meer de baas en kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart.

Door de winst staat Real nu tweede met een punt meer dan de stadgenoot. Belangrijk is ook dat de formatie van Santiago Solari met een goed gevoel kan toeleven naar de Champions League-wedstrijd van woensdag tegen Ajax in Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen