Gisteren gemist: Ajax onderuit, Feyenoord boekt ruime zege

10 februari 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 9 februari.

Verschrikkelijk slecht Ajax ziet titelkansen verder slinken

Ajax heeft net als eerder dit seizoen averij opgelopen tegen Heracles Almelo. Op bezoek in Overijssel gingen de Amsterdammers verrassend onderuit: 1-0. Het enige doelpunt werd na ruim een kwartier spelen gemaakt door Mohammed Osman. Ajax kent zo een slechte generale met het oog op het Champions League-duel met Real Madrid van aanstaande woensdag én legt ook nog eens de loper uit voor PSV, dat zondag op acht punten voorsprong kan komen.

De Ligt woest: "Het Ajax van voor de winterstop is er niet"

Door het verlies tegen Heracles Almelo (1-0) is de kans dat Ajax kampioen wordt nog een stuk kleiner geworden. Dat is zorgelijk voor de Amsterdammers, maar misschien nog wel erger is hoe de ploeg van Erik ten Hag voor de dag kwam. Matthijs de Ligt snapt het niet.

Feyenoord spoelt kater weg met zege op De Graafschap

Feyenoord heeft zich zaterdagvanavond eenvoudig weten te herstellen van de zeer teleurstellende nederlaag van vorige week tegen Excelsior. In de eigen Kuip werd nummer voorlaatst De Graafschap met name na rust simpel aan de kant gezet: 4-0. Steven Berghuis, Calvin Verdonk, Jeremiah St. Juste en Jens Toornstra waren de doelpuntenmakers en zorgden er daarmee mede voor dat Feyenoord de derde plaats in de Eredivisie weer wat steviger in handen neemt.

Fans drijven spot met dood Sala: vlieggebaren naar uitvak Cardiff

Southampton wil de twee fans die de spot dreven met de dood van Emiliano Sala een levenslang stadionverbod geven. De beide supporters maakten zaterdag vliegtuiggebaren richting het vak met de aanhang van Cardiff City, dat een uitwedstrijd speelde tegen Southampton.

Enerverende Madrileense derby is een prooi voor Real

In de strijd om de tweede plaats in La Liga heeft Real Madrid zaterdag een uitstekende slag geslagen. Dat dat gebeurde in een van de belangrijkste duels van het jaar, is uiteraard meer dan mooi meegenomen. De regerend Champions League-winnaar rekende in het Wanda Metropolitano met 1-3 af met Atlético Madrid. De thuisploeg eindigde het duel met tien man door een rode kaart voor Thomas Partey.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen