Benfica haalt dubbele cijfers tegen degradatiekandidaat

10 februari 2019, 20:42

Supporters van Benfica beleefden zondag een avond om niet snel te vergeten. Zij zagen hun ploeg dubbele cijfers halen tegen Nacional. Voor rust scoorde Benfica drie keer, in de tweede helft vielen nog eens zeven doelpunten: 10-0.

Al vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat het een vervelende avond zou worden voor Nacional. In de eerste minuut kwam Benfica door een goal van Alex Grimaldo op voorsprong. Voor rust prikte Haris Seferovic er nog eens twee doelpunten bij. In de tweede helft ging het hard: Joao Felix, Pizzi, Ferro, Ruben Dias, Jonas (twee keer) en Rafa Silva kwamen ook op het scorebord te staan.

Benfica heeft door de monsterzege heel goede zaken gedaan in de Portugese titelstrijd. De club uit Lissabon is FC Porto tot op één punt genaderd. De koploper stelde eerder dit weekend teleur tegen Moreirense (1-1). Benfica heeft daarnaast plots een beter doelsaldo dan de concurrent.