Advocaat weer niet blij met VAR en kraakt eigen doelman

10 februari 2019, 23:49

Dick Advocaat heeft zich na de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV (2-2) weer eens negatief uitgelaten over de VAR. De 71-jarige trainer vindt dat de Domstedelingen vlak voor tijd een strafschop hadden moeten krijgen. Nadat Denzel Dumfries in het strafschopgebied Simon Gustafson onderuitgleed, greep de video-arbiter in. Het was Pol van Boekel die besloot Utrecht geen strafschop toe te kennen.

Vorige week, toen Utrecht met 4-3 verloor van PEC Zwolle, noemde Advocaat de VAR 'willekeur'. De ervaren trainer staat nog steeds achter zijn eerdere uitspraken. "De VAR is geen vriend van Dick Advocaat", vertelt hij aan FOX Sports. De oefenmeester geeft toe dat PSV voor rust eigenlijk ook een penalty had kunnen krijgen, maar ook toen besloot Van Boekel niet naar de stip te wijzen. "Die kan die ook geven, daar ben ik ook eerlijk in."

Ondanks het eerdere penaltymoment voelde Advocaat zich alsnog benadeeld. "Ik heb gehoord dat men in Zeist ook zegt dat het een penalty is. Vorige week krijgt Emanuelson een rode kaart omdat hij per ongeluk iemand raakt, Dumfries doet dit ook per ongeluk", gaat hij verder. Iemand anders die het bij Advocaat moet bekopen, is doelman David Jensen, die weifelend speelde. Met een lach op zijn gezicht geeft hij een vreemd antwoord op de vraag wat hij van het optreden van zijn sluitpost vond: "Ik denk aan de trainer van VVSB", verwijst hij naar de 'kutkeeper-uitspraak' van Eric Meijers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen