Van Boekel verdedigt zich: "Het was een kwestie van interpretatie"

10 februari 2019, 23:21

Mark van Bommel, Dick Advocaat en Reinold Wiedemeijer zijn het met elkaar eens: Pol van Boekel had zondagmiddag zowel FC Utrecht als PSV een strafschop moeten geven. De dienstdoende scheidsrechter wees in De Galgenwaard echter geen enkele keer naar de stip. Ondanks de vele kritiek, blijft van Boekel bij zijn beslissingen.

Van Boekel had in de eerste helft PSV een strafschop kunnen geven toen Timo Letschert aan het shirt trok van Luuk de Jong. Video-scheidsrechter Danny Makkelie wees de arbiter op wat er was gebeurd, maar Van Boekel liet het spel doorgaan. "Ik zag dat er aan het shirt werd getrokken, maar naar mijn mening was dit te weinig voor een strafschop. Het was een kwestie van interpretatie, het blijft moeilijk", reageert hij voor de camera van de NOS.

In de slotfase van de wedstrijd claimde Utrecht een penalty nadat Denzel Dumfries onderuitgleed en Simon Gustafson in zijn val meenam. "Ik vind het heel ongelukkig. Dumfries kiest er heus niet voor om uit te glijden. Er is daarna contact, maar naar mijn mening geen overtreding", reageert hij.

Lees ook:

- Van Bommel: "Het shirt van Luuk werd bijna uitgetrokken"

- Advocaat weer niet blij met VAR en kraakt eigen doelman

- KNVB: Van Boekel had twee penalty's moeten geven

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen