Gisteren gemist: Barça morst punten, Mahi op weg naar uitgang

11 februari 2019, 00:30   Bijgewerkt: 10 februari 2019, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 10 februari.

Spaanse titelstrijd stukje spannender door puntenverlies Barça

FC Barcelona heeft zondagavond voor de tweede wedstrijd op rij punten laten liggen in La Liga. Op bezoek bij Athletic Bilbao kwamen de Catalanen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Door de remise bedraagt het gat tussen Barcelona en Real Madrid nog maar zes punten. De Koninklijke wist zaterdag nog met 1-3 te winnen bij stadsgenoot Atlético Madrid.

'Mahi verlaat FC Groningen en is op weg naar Zwitserland'

Mimoun Mahi heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen gespeeld. De 24-jarige aanvaller is op weg naar een club uit Zwitserland, melden onder meer FOX Sports en RTV Noord. Omdat in Zwitserland de transfermarkt nog een paar dagen open is, kan Mahi per direct vertrekken.

Benfica haalt dubbele cijfers tegen degradatiekandidaat

Supporters van Benfica beleefden zondag een avond om niet snel te vergeten. Zij zagen hun ploeg dubbele cijfers halen tegen Nacional. Voor rust scoorde Benfica drie keer, in de tweede helft vielen nog eens zeven doelpunten: 10-0.

KNVB: Van Boekel had twee penalty's moeten geven

Pol van Boekel heeft zondag geen goede beurt gemaakt, zo concludeert ook de KNVB. De scheidsrechter had bij de wedstrijd tussen PSV en FC Utrecht twee keer naar de stip moeten wijzen. Dat vertelt Reinold Wiedemeijer vlak na de laatste wedstrijd van de 21ste speelronde aan FOX Sports.

Buitenland: Keizer en Dost winnen, Memphis en Tete onderuit

Sporting Portugal heeft na drie teleurstellende resultaten op rij weer een keer een wedstrijd gewonnen. De club van trainer Marcel Keizer en Bas Dost was zondagavond met 1-3 te sterk voor CD Feirense. Memphis Depay en Kenny Tete waren met Olympique Lyon minder gelukkig: zij gingen tegen OGC Nice met 1-0 onderuit.

Tiental Sevilla vecht zich in extremis terug tegen Eibar

Sevilla heeft zondagavond het schier onmogelijke klaargespeeld en een punt uit het vuur gesleept tegen Eibar. De Zuid-Spaanse formatie keek drie minuten voor het ingaan van de blessuretijd tegen een 0-2 achterstand aan én stond toen met een man minder op het veld. Door doelpunten van Wissam Ben Yedder en Pablo Sarabia eindigde het duel nog in 2-2.

Wervelend City slacht Chelsea en houdt titeldroom levend

Als Liverpool één ding zeker weet, dan is het dat het de titel niet cadeau gaat krijgen. Manchester City gaat momenteel als een speer en heeft een week na de winst op Arsenal krankzinnig huisgehouden tegen Chelsea. Al na 24 minuten stond het 4-0 (!) voor de thuisploeg. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een 6-0 stand.