Tadic: "Als we zo spelen, worden we keihard afgestraft"

11 februari 2019, 10:03

Het is uiteraard goed voor het Nederlandse voetbal dat Ajax in actie komt in de tweede ronde van de Champions League. Het lijkt echter zo te zijn dat het Real Madrid op geen slechter moment kan treffen. Aanvaller Dusan Tadic beseft dat er uit een ander vaatje getapt moet worden.

Tegen sc Heerenveen (4-4), Feyenoord (2-6) en Heracles (0-1) gaf Ajax niet thuis in 2019. Woensdag wacht de eerste ontmoeting met Real Madrid, dat juist beter in vorm komt. "Als de grote duels komen, dan staan zij er altijd", zegt Tadic tegen De Telegraaf. "Zo hebben ze de laatste vijf jaar maar liefst vier keer de Champions League gewonnen. Dat is toch bijna niet te geloven? Real is voor iedere wedstrijd favoriet. Tegen wie ze ook spelen. Alleen op bezoek bij Barcelona in grote vorm hebben ze misschien maar 50 procent kans."

De dertigjarige buitenspeler weet dat het bij Ajax veel beter zal moeten om de regerend Champions League-titelhouder te vloeren. "Als we zo spelen als tegen Heerenveen, Feyenoord of Heracles, dan worden we keihard afgestraft", beseft Tadic. "Maar we hebben dit seizoen tegen Bayern München en Benfica laten zien dat we wel als team kunnen aanvallen en verdedigen. Als we het niveau van die duels opnieuw halen, dan hebben we altijd een kans en kunnen we het ook Real lastig maken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen