Seedorf geeft Ajax kans tegen Real: "Kan gemakzucht komen"

11 februari 2019, 13:08

Clarence Seedorf denkt niet dat Ajax kansloos is tegen Real Madrid. Hoewel de Amsterdammers in een matige vorm verkeren en De Koninklijke juist op de goede weg is, sluit hij een stunt niet helemaal uit. "Er kan gemakzucht in de ploeg van Real Mardrid kruipen, omdat ze deze duels al jarenlang winnen."

Dat vertelt Seedorf tegenover Marca. Wat ook anders is dan andere jaren, is de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo. "Met hem had Real Madrid meer zelfvertrouwen", weet Seedorf, die het gemis van trainer Zinedine Zidane echter nog een stuk groter vindt. "Dat heeft een grotere impact gehad dan het vertrek van Cristiano, want ze spelen nu totaal anders."

Dus acht hij Ajax niet kansloos. "Ze hebben al jaren de knock-outfase niet gehaald, dus zijn heel gemotiveerd. En ze hebben het geloof dat ze Real kunnen verslaan." Seedorf ziet de ploeg van Santiago Solari in elk geval niet als uitgesproken CL-titelfavoriet. "Het is moeilijk om te zeggen wie dat wel is, maar Liverpool kan een van de favorieten zijn. Ook Juventus, Paris Saint-Germain, FC Barcelona en Manchester City kunnen meedoen om de Champions League-zege."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen